Докато в SpaceX кипи усилена подготовка за първия полет до Луната

...
Докато в SpaceX кипи усилена подготовка за първия полет до Луната
Коментари Харесай

Колко време ще е нужно на SpaceX, за да изпрати хора на Марс

Докато в SpaceX кипи усилена подготовка за първия полет до Луната от 50 години насам взаимно с NASA, Илон Мъск гледа по-далеч в бъдещето и в Слънчевата система.

Най-важната галактическа задача за него и компанията му е достигането на Марс, като процесът на предварителни изследвания, разбори и оценки продължава към този момент няколко години. Определено не е толкоз елементарно, колкото може би си мислят някои, а и изисква сериозен финансов запас.

Е, сигурни сме, че Мъск е подготвен да се раздели с всичко и да влага всичко, с цел да реализира заветната си фантазия. По време на присъединяване си в последния епизод на Lex Fridman Podcast тематиката още веднъж бе наранена и милиардерът даде срокове, в които очаква това да се случи.

По думите му, SpaceX ще откара първите хора на Марс до пет години в най-хубавия случай и до 10 - в най-лошия. Основният фактор, от който зависи това време, е основаването на ракетата Starship, която е най-сложната и с най-напредналите технологии, употребявани в миналото в тази област, предава Business Insider.

Основната задача пред галактическата компания е оптималното усъвършенстване на тежестта на Starship. А на този стадий Мъск е безапелационен, че никаква сума пари не може да ти купи билет за Марс - даже трилион $, тъй като просто няма създадена нужната технология за постигане до Червената планета.

Ако всичко върви по проект пък, SpaceX ще сътвори следващата гражданска война в Космоса и след години, а може би десетилетия, евентуално ще извърши и смелите си планове да притежава 1000 ракети Starship и да изстрелва по три дневно, с цел да засели Марс с милиони хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР